Hushållsnära tjänster

Med RUT-avdrag får du en skattereduktion på arbetskostnaden för tjänster såsom städning, fönsterputsning och trädgårdsskötsel. En och samma person utför tjänsten med undantag för semester och sjukdom.

Vid ett hembesök kommer vi överens om vad som ska ingå i vårt uppdrag. Tiden vi avtalat är din, vilket betyder att du kan ändra innehållet tillfälligt, kanske få torkat av i kylen istället för dammsugning.

Pris. Vid själva utförandet skriver du under en följesedel med den aktuella tiden, så vi är överens. Priset är 420 kr/timme före rutavdrag. Ditt pris blir då 210 kr/timme.

När vi utfört en tjänst till dig gör vi det aktuella avdraget direkt på din faktura gällande vår arbetskostnad. Enkelt och utan krångel, du betalar i efterskott.

Hos oss tillkommer inga extra avgifter. Vi har inga krav på bindningstider, avtalet gäller så länge du önskar.

Får du förhinder måste du avboka tiden. Om du inte avbokar debiterar vi den aktuella tiden.

Fakta. Riksdagen har beslutat om nya regler för ROT- och RUT-avdraget som trädde i kraft den 1 januari 2016. Köpare som inte har fyllt 65 år vid beskattningsårets ingång, det vill säga före ingången av det år de betalar för tjänsterna, kan dra av max 25 000 kronor i rutavdrag per år. Den som däremot har fyllt 65 år kan dra av upp till 50 000 kronor i rutarbete per år. Rutavdrag medges fortfarande med 50 % av arbetskostnaden.

Länk: Mer information från skatteverket